Näin paljon meillä meni rahaa ruokaan viikossa, kun lapset oli kipeinä

Näin paljon meillä meni ruokaan rahaa viikossa.

Huh! Osa lapsista oli kipeänä. Se tiesi hiukan erilaista ruokaviikkoa, kun yleensä. Silloin usein syödään just sitä, mitä tekee mieli.... Eli ihan liikaa karkkia ja herkkuja. Lisäksi tietenkin luvassa oli isänpäivä. Myös yksi bonuslapsista ehti käymään <3

Meillä on hieman hassu järjestely: koska mies syö aika paljon lihaa päivässä, niin on vaan ollut helpompi tehdä eri ruuat. Syömme kuitenkin usein samaan aikaan, niin uunia ei tarvitse lämmittää montaa kertaa. Tosin viime aikoina mies on myös haksahtanut Vegem kebabiin, joten saa nähdä kuinka paljon paatunut lihansyöjä tulee tulevaisuudessa suosimaan vege kamaa...


Maanantai 4.11. 

Tuttu kauppakassi kuski harppoo portaat ylös ja nostelee eteiseemme Prisman kauppakasseja.

Kasseista löytyy ainakin pähkinöitä, valkoisia papuja, parsakaalia, munia, vuohenjuustoa, kahvia, merilevää, riisiä, pekonia ja miehelle kanaa ja grillibalkkania. Luomulihaa oli kaupassa melko huonosti, mutta kyllä kassin sisällöstä muutamana päivänä ruuan loihtii. Voisin elää pelkällä vuohenjuustolla!

-102€

Iltapäivällä mies vie yhden lapsista lääkäriin. Odottelua on useammassa välissä joten syödäkin pitää. Tayssin R-kioskilta saa onneksi kaikkea, mitä mieli tekee. R haluaa kroisanttia, suklaata ja sipsejä. Hoitaja antaa vielä vadelmajäätelön.

~4€

Tiistai 5.11.

 Lapset on edelleen kipeänä. Mies kipaisee lähikauppaan ostamaan lohdutusta. Kaurakaakaoo, karkkia ja keksejä. Limsaa itselleen.

12,57€

Keskiviikko 6.11. 

Mies hakee lähikaupasta itselleen lisää lihaa, sämpylöitä ja hilpettä.

8,34€

Torstai 7.11. 

Haen lähikaupasta tortilla aineksia, sekä ruisleipää, meetvurstia ja miehelle broileria.

17,93€

Perjantai 8.11. 

Osa lapsista on vieläkin kipeitä. Turvaudumme täydennyksissä edelleen lähikauppaan.
Ostan ilmakuivattua kinkkua, fetasalaatin aineksia, patonkia, luomumaitoa ja miehelle kanaa.

Lähikaupasta saa onneksi luomu oliiveja pienessä purkissa! Rakastan oliiveja, mutta jotenkin emme koskaan ehdi syödä isompaa purkkia loppuun, ennen kun ne pahenee. Nyt purkillinen häviää jääkaapista kahdessa päivässä. On kiva, ettei tule hävikkiä.

25,95€Lauantai 9.11. 

KARKKIPÄIVÄ! = törkeesti karkkia, hiukan ruokaa

Ostan yleensä karkkipäivänä myös kombuchaa, mutta lemppari kotimaista ei saa joka kaupasta. Olenkin turvautunut viime viikkoina Puhdistamon energiajuomaan. Sillon, kun se tuli kauppoihin, en jotenkin innostunut siitä, mutta nyt se jo menettelee.

38,60€


Sunnuntain 10.11.

Mies haki lähikaupasta kaurakaakaoo ja itselleen limsaa

5,74€

Kävin hakemassa isänpäiväkakku aineksia. Mansikat oli kaupasta loppu, mutta päädyin sitten marjasekoitus pussiin. Mies kyllä muistutti kotiin tullessani, että äitini kasvattamia mansikoita löytyy vielä pakkasestakin. Heitin sekapussin pakkasen perälle ja tein tietenkin isänpäiväkakun äidin kasvattamista mansikoista

8,62€

Käytiin yhdessä Prismassa hakemassa sushi aineksia ja kanaa. Kalevan Prismassa on sushibaari, joten bonuslapsi halusi kokeilla niitäkin. Mukaan tarttuu myös litra punaista maitoa ja kahvia.

33,28€

Illalla kipaisin hakemassa vielä lähikaupasta leipää, kaurakaakaoo ja luomumeetvurstia.

7,47€


Yhteensä: 264,50€

Tämä oli ihana herkuttelu viikko. Kuvittelisin, että yleensä meillä menee viikossa reippaasti vähemmän ruokaan rahaa, mutta koska emme seuraa kovin tarkasti yleensä yhteisiä menoja, niin en voi olla ihan varma.

Aiemmin arvioin, että meillä menisi noin tonni kuukaudessa ruokakuluihin. Sillä summalla ollaan saatu jo luomuunkin ihan mukavasti satsattua. Jos kuitenkin turvautuisimme yhtä tiiviisti joka viikko vain lähikaupan tarjontaan ja herkuttelisimme yhtä antaumuksella, niin tonni ei varmastikaan riittäisi.

Tulevaisuudessa pitänee tehdä postaus myös normaalista arkiviikosta. Se saattaa näyttää hiukan erilaiselta, vaikka karkkipäivästä emme niinäkään viikkoina luovu...

 - Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti