Harmautta pakoon museoon- Työväenmuseo Werstas

työväenmuseo werstas

Lumettomien ja harmaiden joulukuun päivien pelastus on ehdottomasti Tampereen museot! Meidän villi tuulispää perheemme nauttii museovisiiteistä, jossa ei tarvitse liiemmin harmitella, jos käynti jääkin lyhyeksi. Ilmasten museoiden kuluttamisen lisäksi olen harkinnut kyllä vakavasti myös museokorttien hankkimista. Ne antaisi pelivaraa käydä vaikka samassa näyttelyssä ihan rauhassa useemman kerran. 

Yleensä kävelemme Kalevasta kaupungin läpi keskustaan. Ihmettelemme matkalla kotikaupunkimme sykettä ja kuuntelemme, kuinka kehomme solutkin tykkää kiireettömästä lompsimisesta. Välillä haaveilen, että jaksaisimme oikeesti tehdä tätä vaikka keskellä viikkoakin, mutta liian usein se jää vain viikonloppuihin ja loma ajoille. 

Tampere museo lapsille

Työväenmuseo Werstas on tehty perhevierailijat huomioiden. Museossa on esineitä, joihin saa surutta koskea ja ihmetellä. Werstaan seinien sisälle kätkeytyy Meirän kaupunki-näyttely, höyrykonemuseo ja vapauden museo, sekä vaihtuvia näyttelyitä, kuten lastentarhanopettajien tarina.

Museo on kaiken kaikkiaan ihan älyttömän hieno kokemus!

Finlayson työväenmuseo werstas

Museo on myös jaettu fiksusti osiin. Kun yksi lapsistamme ilmoitti Vapauden museon kynnyksellä, että kuvat on hieman liian jänniä, niin oli helppo kääntyä ovella museon muihin osiin.

Vaikka työväenmuseo Werstaaseen onkin vapaapääsy, niin sitä ihan mielellään tyhjentää taskut kolikoista tukilippaan luona. Toivon, että tämä kokemus säilyy kaikkien ulottuvilla jatkossakin.


<3  Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti