Ruokaa iholle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ/ ADLIBRIS



En ole oikeastaan koskaan tullut sinuiksi meikkien, tai kosmetiikan kanssa. Kaiken maailman voiteet, puhdistusaineet ja kasvovedet on tarkoittaneet minulle mahdollista uhkaa, sillä koskaan ei tiennyt ennalta, miten ihoni reagoisi. Saatoin herkistyä myös niille tuotteille, joita olin käyttänyt jo pitkään. Atooppinen ihottumani saattoi räjähtää meikkivoiteesta, tai rasvoista ja niitä jälkiä sitten paranneltiin monta viikkoa.

Pelkkä luonnonkosmetiikkaan siirtyminen ei riittänyt. Huomasin kuitenkin, että mitä yksinkertaisempaan tuotteeseen vaihdoin, sen helpompi oli tasapainottaa ihon kuntoa. Lopulta löysin turvapaikan kotikosmetiikasta, tai paremminkin keittiökosmetiikasta, joka oli kulkenut mukanani jo teini-iästä asti.

Miksi laittaisin iholleni jotain, jota ei voi syödä? 

Iho on ihmisen suurin elin ja varsinkin atoopikkona olen huomannut, kuinka herkkä se voi olla. Haluan kohdella sitä varovasti hellien ja mikä olisi lempeämpää, kuin hoitaa sitä tuotteilla, joita voi jopa syödä!?

Olen löytänyt turvaa puhdistavasta, mutta hellästä kaurasta, yhden ainesosan kasvovesistä ja lempeistä öljyistä. On jännittävää, kuinka syötävät asiat voi helliä myös ihoa ilman monimutkaisia kemikaaleja.

On silti joitain aineita, jotka syötynä ei aiheuta oireita, mutta saattaa olla itselleni sopimattomia iholla. En voi esimerkiksi käyttää ihonhoidossa hunajaa, tai oliiviöljyä, vaikka ruuan seassa ne eivät aiheutakkaan oireita. On kuitenkin paljon helpompi löytää itselleni sopivammat aineet, kun kokeilen vain yhtä, tai muutamaa raaka-ainetta kerrallaan.

Täytyy kuitenkin tunnustaa, etten ihan kaikkeen käytä vain syötäviä asioita. Pesen hiukseni edelleen palasaippualla, mutta se on kuitenkin tarpeeksi yksinkertainen tuote omaan makuuni.

On jännittävää kävellä ruokakaupan käytäviä ja ajatella päivällisen lisäksi ihonhoitoa. Kuinka voisin käyttää esimerkiksi lesitiiniä, clorellaa, sitruunamelissaa, ruisjauhoja ja hamppuöljyä iholla? Outi Lempan Kotikosmetiikan raaka-aineet ja valmistus- kirja* on muuten loistava käsikirja keittiökosmetiikan tekoon! 

En todellakaan hoida ihoani tunnollisesti, mutta ajattelen, että on ihanaa tehdä elämästä hieman yksinkertaisempaa, kun kosmetiikkakin löytyy keittiöstä.

Esimerkiksi lempi ihonhoitotuotteeni kaura on oikea elimistöä hellivä supervilja. Se hellii niin ihoa, kuin mieltäkin. Kaurassa on tulehdusta hillitseviä aineita. Se rauhoittaa kutiavaa, punoittavaa, kuivaa ja ärsyyntynyttä ihoa. Se poistaa epäpuhtauksia ja likaa, kuorii ja kirkastaa. Kauraa on käytetty ihonhoidossa jo tuhansia vuosia ja viime aikoina sen hyvää tekeviin ominaisuuksiin on herätty uudestaan. Markkinoille on tullut esimerkiksi kauraöljy. Perinteisesti kauraa on käytetty esimerkiksi lämpöpusseissa, tinktuuroissa, kasvonaamiossa, kylvyissä, kasvomaidoissa ja saippuassa.

Suosittelen lämpimästi myös kurkkaamaan omaan ruokakomeroon ja kokeilemaan ruokaa iholle! <3

-Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti