Minimalismi ja KonMari tekee arjesta nautinnollista


Mun täytyy kertoa jotain järisyttävää....
Suurin osa ihmisen elämästä on arkea
ja mää tykkään just siitä!

Minimalismin hyvä puoli on se, että elämästä katoaa kiireen tuntu. Kun jäljelle jää vain ne asiat, joilla on merkitystä, arjesta ehtii nautiskella. Arki ei tunnu silloin raskaalta, tai ikävystyttävältä.

Ihan tavalliset kotityötkin voi tuoda onnea ja iloa, jos itselleen antaa luvan niihin oikeasti keskittyä. Tälläisiin arkisiin tehtäviin uppoutumista kuvataan sanalla mikroflow. Se on hieman kevyempi versio varsinaisesta flowtilasta, mutta saattaa tuoda samanlaisia hyötyjä, kuin esimerkiksi mindfulness. Myös esimerkiksi Bill Gates pyrkii vähentämään stressiä ja lisäämään luovutta tiskaamisen avulla.

Itse nautin ihan oikeasti esimerkiksi vaatteiden pystyviikkaamisesta! Kun tavaraa on minimalismin myötä vähemmän, niin ei haittaa vaikka ihan tavallisiin kotitöihin käyttäisi vähän enemmän aikaa. Saan kummallista mielihyvää siitä, että pystyviikkaan kaikki vaatteemme sukkia ja pikkareita myöten. Sammalla tulee tarkistettua, tarvitseeko joku vaate paikkausta, tai onko lasten vaatteita mennyt pieneksi.

Yksinkertaisten asioiden tekeminen intentiolla paiskaa jonkinlaiseen meditatiiviseen tilaan. Tunnen mielihyvää tekemisestä ja siitä mitä saan aikaan. Keskityn materiaaleihin, puhtaiden vaatteiden tuoksuun ja taitoksiin.

On kutkuttavan kihelmöivää, että tälläiset mikroflow hetket on villin lapsiperhearjenkin keskellä mahdollista minimalismin avulla. Kannustan ylipäätään downshiftaamaan, tai karsimaan ainakin multitaskaamista.

♥ Riina 

 Mihály Csíkszentmihályin  on tutkinut Flowtilaa yli 40 vuotta. Flowta kuvataan virtauskokemukseksi. Se syntyy tilanteessa, jossa osaaminen ja vaikeustaso on sopivassa suhteessa, käsillä olevaan asiaan,  tavoite on kirkas, ja tekemisestä saa mahdollisimman paljon palautetta joko itseltä, tai ympäristöltä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti