Minimalismin huonot puolet


Minimalismi on tuonut mulle paljon hyvää! Olen saanut lisää aikaa ja rahaa, sekä mahdollisuuden tavoitella unelmiani. Minimalismissa on silti muutamia huonojakin puolia, tosin niidenkin kanssa oppii elämään.... ;)

1. Asunnossamme kaikuu


Vaikka vain minä olen perheenjäsenistämme minimalisti, niin huonekaluja, mattoja ja verhoja olemme vähentäneet hyvässä yhteisymmärryksessä. Niiden vähentämisen huono puoli on se, että nyt asunnossamme kaikuu. KÄÄK!

2. Varakappaleita ei ole


Olen karsinut esimerkiksi keittiötarvikkeita melko äärimmilleen. Varakappaleita ei nimittäin ole. Jos (ja kun) olemme hukanneet haarukoita, niin pian niitä onkin liian vähän.

3. Meillä ei ole vierasvaraa


Tavaroita on juuri sen verran, että ne riittävät oman perheenjäsenten tarpeisiin. Jos meille tulee joku kylään, niin oman perheen jäsenet syövät kakkupalansa esim. murokulhosta ja pienet lautaset annetaan vieraiden käyttöön.

Olis mahtavaa kuulla myös sun ajatuksia aiheesta, joten kommentoi ihmeessä!

♥ Riina 


4 kommenttia:

 1. Olen ollut minimalisti vuosikymmenet jo, tai silloin aikoinaan sellaista sanaa ei tunnettu edes..
  Mutta tuo kaikuminen on asia, jota en kodissani kestä yhtään. Siksi meillä on isossa olohuoneessa värikäs matto ja useimpien huoneiden ikkunoissa suorat yksiväriset peruspuuvillaiset verhot. Toisaalta, nuo perustekstiilit eivät mua kyllä häiritse tai ole "liikaa", ne on muut tavarat jotka ovat mulle liikaa. Toisaalta, meillä ei ole olohuoneessa sohvatyynyjä ollenkaan, ne koen jo vähän "liiaksi".
  Varakappaleitakin meillä on, mutta kaikki ovat käytössä, mulle ei ole olennaista tavaroiden tarkka kappalemäärä, vaan se, että arki on helppoa ja tavaraa on sen verran ettei siitä huolehtiminen/siivoaminen/raivaaminen vie multa aikaa eikä mikään tavara tai tuplakappale häviä siksi että se hukkuisi muiden tavaroiden sekaan.
  Minimalismi siis helpottaa elämää ja kun kaikki määrät on vuosien myötä hioutuneet kohdilleen, ei huonoja puolia meillä ole.=)
  -kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! On niin totta, että tarkoitushan minimalismissa on se, että kaikkea on juuri sopivasti. Meillä poistettiin matot ja verhot, koska kumpikaan meistä vanhemmista ei liioimmin niistä pitänyt. Tosin jotain pehmeää on pakko tulevaisuudessa lisätä.. Kiva, kun löysit blogiini!

   Poista
 2. Hei!

  Meillä on joitakin mattoja ja verhot lähes joka lasissa. Minimalismia meillä on se, että ikkunoilla olevat verhot ovat ainoat eli niitä ei koskaan vaihdeta. Mattoja en myöskään säilytä ylimääräisiä. Ne ovat minusta helppoja "pehmeitä" tavaroita, jotka pysyvät aika hyvin paikoillaan ja jotka estävät kaikumista. Sen sijaan en pidä sisustustyynyistä ym. Pienestä irtotavarasta, joita lasten on helppoa heitellä lattioille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä! Itse taas ajattelen, että ehkä juuri tyynyt on sellaisia, joita voisi hankkia miltein rajattomasti. :) Kiva, kun eksyit blogiini!

   Poista