En voi olla minimalisti, koska..."Mulla on hei neljä lasta, enkä ikinä voisi olla sen takia minimalisti"

On helppo ajatella, ettei omaa elämää voisi muokata olosuhteiden, tai elämäntilanteen takia. Voin osotella joka suuntaan ja kertoa, kuinka tämä, tai tuo asia estää mua elämästä sellaista elämää, kuin todellisuudessa haluaisin. Se ei ole kuitenkaan totta.

En silti ole naivi. Tietenkin ympäristö vaikuttaa, mutta sekin vaikuttaa, että lopetamme ympäristömme syyttelyn.  Kun keskittyy ongelmien sijaan siihen, mitä voin tehdä näistä olosuhteesta käsin, saatan päästä eteenpäin enemmän, kun uskalsin edes haaveilla. 

Itseäni motivoi stressittömämpi ja vapaampi lapsiperhearki. En halua väkisin tuoda elämääni kuormittavia asioita, sillä lapsiperheessä yllätyksiä tulee eteen muutenkin. Vaikka aina en siihen pysty, niin taustalla on voimavarakeskeisyys. Miten voimme tehdä asiat siten, ettemme uuvu liikaa? Isossa perheessä väsyneistä ja loppuunkulutetuista vanhemmista ei ole paljoakaan iloa. 

Perhekeskeinen ja hitaampi arki sopii meille hyvin. Olemme tiiviisti yhdessä, sillä mieskin tekee töitä kotoa käsin. Usein pystymmekin järjestämään asioita siten, että ne sujuu jouhevasti ilman turhaa kiirettä, tai säätämistä. 

Mieheni ei ole minimalisti ja voisin tietenkin lyödä hanskat tiskiin samantien, koska emme jaa samanlaista tavarakäsitystä. Todellisuudessa mieheni ei estä mua hyödyntämästä minimalismia omaan arkeeni vaikuttaviin asioihin. Voin vaikuttaa vapaasti yhteisiin tavaroihin ja kohtuullistaa lasten tavara määrää, siis niitä asioita, jotka vaikuttavat arjen sujuvuuteen. Koska jokainen on itse vastuussa omista tavaroistaan, ei miehen erilainen tavarakäsitys juurikaan vaikuta minuun. Vähentäessäni tavaran määrää kodissamme vapautui sitä kautta myös enemmän säilytystilaa sitä tarvitsevalle. 

Minimalismissa ei tarvitse pyrkiä täydellisyyteen. Se on työkalu, jonka on tarkoitus helpottaa  keskittymään niihin asioihin, joita todella haluat elämääsi sisällyttää. 

Mieti jokin osa-alue, joka kuormittaa arkeasi eniten. Mikä siinä on tärkeintä? Mitä siitä tarvitset varmasti ja mitä siitä voisi karsia surutta pois? 

♥ Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti