Mitä tuala on? Haahuilu on stressitön lapsiperheseikkailu.
Oonko mää muistanu kertoa, et mää rrrrakastan haahuilla!?! Mää en tiä mitään niin siistiä, kun sen, et on miltein määrättömän paljon aikaa, eikä mitään sovittua, tai aikataulutettua. Sitä, kun ei mennä oikeastaan mihinkään, mutta käydään kuitenkin hiukan kaikkialla. 

Lasten kanssa haahuillessa on tärkeetä vaan kattoo valmiiks muutama leikkipuisto, johon pystyy suuntaan, kun jalat alkaa painaa. Parin hiekkakakun jälkeen jaksaa taas hyvin talloa pari kilsaa asfalttia. 

On hauskaa mennä sinne, minne yleensä ei ehdi. Kuunnella hiekan narskumista kenkien alla rantoja pitkin kulkevalla maisemareitillä, tai mennä tonne päin, kun ei kerran muista mitä kaikkee siälä on. Sattumalta tietenkin, eksyä sille kaupungin kauneimmalle puutalokadulle.Tämmösiä ihanan stressittömiä lapsiperheseikkailuja voi tietenkin tehdä ihan mihin tahansa kaupunkiin. Tällä kertaa kuitenkin me suunnattiin junalla Tyrväälle, siis tonne Sastamalan Vammalaan. Bonuksena lapset sai pitkästä aikaa nähdä isovanhempia. Kyllä taisi kaikilla olla jo kova ikävä.

Äh. Ei me tietenkään saatu yhtään järjellistä kuvaa siitä Tyrvään siisteimmästä leikkipuistosta, tai Kaalisaaren jännistä kiipeilyvermeistä. Sinne tänne säntäilevien lasten kuvaaminen kun on vähintäänkin haasteellista, mutta hauskaa oli...

Poikettiin myös Sastamalan pääkirjastoon. Siälä sai lueskella lepposasti niitäkin kirjoja, jotka on aina Tampereella lainassa, jos ei meinaan huomaa ennakkoon varata. Kaupunkiseikkailuilla kirjastoihin kannattaa muutenkin lasten kans aina suunnata. Tyrväälläkin on satsattu kirjaston lastenosastoon. On niitä lastenkirjoja kiältämättä jännempää lukea raketin sisällä.


Aina ei siis tarvitse keksiä mitään sen kummempaa. Suuri seikkailu voi olla vaan junamatka tonne jonnekin, hiukan aikaa ja herkkuja.


<3 Riina

2 kommenttia:

  1. Tämä on ihanaa ja hyvä kirjoitus siitä. Ei vaadi rahaakaan jos kotoa evästä mukana. Hyvää kesää! Seija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kesää myös sinulle ja ihanaa, että kävit lukemassa. Ihan totta, ettei rahaakaan juuri tarvitse ja silti voi olla todella kivoja perheseikkailuja.

      Poista