PakkausbileetPaljastan nyt salaisuuden: Olen ollut minimalisti jo vuosien ajan, mutta multakin löytyy vieläkin henkilökohtaisia tavaroita, joita en todellisuudessa edes käytä. Toisinaan tavaraan saattaa liittyä vahva tunneside, tai olen säilyttänyt sen (kröhöm) varmuuden vuoksi. Mitä jos kuitenkin se kaunis ja sinänsä käytännöllinen esine pääsisikin käyttöön.... Olen saattanut säilyttää jotakin sen takia, että se on alunperin maksanut hieman liian paljon.... Todellisuudessa yleesä heti, kun tavaran kantaa kaupasta ulos, sen arvo romahtaa lähes poikkeuksetta.

 Tälläisten tavaroiden karsiminen saattaa olla kuitenkin hieman kivuliasta, jos sen tekee yht'äkkiä. Tarvitsen toisinaan hieman aikaa luopumisprosessille. Jos päätänkin karsia tavaran, niin pieni harkinta-aika auttaa myös etsimään esineelle tarvittaessa uuden kodin. Tavara sisältää nimittäin vastuun. Yritän parhaani mukaan satsata eettisyyteen, kun hankin jotain uutta, mutta myös silloin, kun karsin jotain, yritän tehdä sen ympäristöni kannalta mahdollisimman järkevästi.

Pakkausbileetn (packing party) on yksi lempeimmistä menetelmistä tavaroiden kohtuullistamiseen. Sen voi tietenkin tehdä esimerkiksi muuton yhteydessä, jolloin pakkausbileet on oikeasti kokonaisvaltainen ihmiskoe siitä, mitä todella tarvitset. Tätä menetelmää voi kuitenkin hyödyntää myöskin pienemmässä mittakaavassa niin, kuin minä nyt.Tarkoitus on pakata laatikoihin joko kaikki tavarasi, tai vaihtoehtoisesti kaikki sellaiset tavarat, joita et ole käyttänyt esimerkiksi viimeisen 3kk aikana. Laita ne laatikkoon ja kirjoita laatikon päälle tämä päivämäärä, sekä suurinpiirtein se, mitä laatikko sisältää.  Laita laatikko sen jälkeen komeroon, tai kellariin. Saat hakea laatikosta tavaroita takaisin käyttöösi, jos oikeasti tarvitset niitä. Odota esimerkiksi 3vko-6kk ja kierrätä sen jälkeen kaikki laatikkoon jääneet tavarat pois nurkistasi. Olet antanut tavaroille mahdollisuuden täyttää elämässäsi jonkin tarpeen, muttet ole tarvínnut niitä. Voit siis luopua niistä nyt hyvillä mielin. Et tee mitään esineillä, jotka makaavat laatikossa tyhjänpanttina. Anna niiden täyttää tarkoituksensa ja päästä ne menemään.

♥ Riina

ps. Jos siltikin tunne-esineistä on vaikea lupua, niistä voi ottaa tarvittaessa kuvan muistoksi. Et välttämättä tarvitse fyysistä tavaraa, mutta saatat haluta muistaa tunteen, jonka tavara herättää. Kuva riittää siihen tarkoitukseen hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti