Jos KonMari järjestää kaappisi, niin bujo järjestää elämäsi

Bujoilun voima

Olen jo muutaman vuoden raapustanut bujoon kaikenlaista. Olen piirtänyt sinne kalenterini ääriviivat ja seurannut lapseni kehitystä. Olen paljastanut sille unelmani, tarpeeni ja kiitollisuuden aiheeni. Olen kirjoittanut muistiin innostavista kirjoista katkelmia, ja peräkkäin päähäni pälkähtäviä sanoja. Olen seurannut talouttani, blogini lukuja, liimannut aarrekarttoja ja laatinut ostoslistoja. Olen tehnyt päätöksiä ja huomannut, kuinka toiset niistä pitää. Olen karsinut turhaa älämölöä, tavaroita ja jättänyt vain sen, millä on mulle merkitystä. Olen neulonut paperilla ja kirjannut ylös silmukoita. Olen tehnyt unelmista totta. 

Saatan sitoa langoilla kiinni vain nipun papereita. Harvoin koristelen koukeroilla, mutta joskus hairahdan myös paksuihin luonnosvihkoihin. Niihin, mihin piirrellään, vaikken itse osaakkaan piirtää. 

Olen kokeillut joskus siirtää kaiken bujossa olevan koneelle, mutta eihän se onnistu.. Yhdellä ohjelmalla ei saa tehtyä kaikkea sitä, mitä bujon sivuilla. Lopulta en edes tiennyt, mihin olin kaikki tiedostot tallettanut. Bujossa ne pysyy sentään yksien kansien välissä. 

Myönnän olevani huono säilyttämään vanhoja bujoja. Revin niistä vain ne harvat sivut talteen, joita kuvittelen joskus tarvitsevani. Ne kai kannattaisi kuitenkin säilyttää. Vanhojen bujojen arvon huomaa kuulemma usein vasta myöhemmin. 

Bujon ehdoton vahvuus on siinä, että jokainen luo sen itse omien tarpeittensa pohjalta. Se voi rönsyillä ihan mihin suuntaan vain. Perusrakennetta kannattaa kuitenkin kokeilla esimerkiksi Miia Pölläsen kirjan avulla. Sisällysluettelolla, sivunumerolla, vuosi- ja kuukausikalenterilla ja päivälogilla on sujuvuuden kannalta oma tärkeä paikkansa. Sen sisällä ja lisäksi rönsyily on lähes vääjämätöntä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että bujosi täyttyisi millä tahansa. Minimalismin ystävänä voin todeta, että löydät bujossa hyvin nopeasti sen, millä on oikeasti merkitystä juuri sinulle. 

Miian kirjassaan kuvaama Harkitse, karsi, järjestä ja luo- prosessi antaa täydelliset vauhdit unelmien toteuttamiselle bujon avulla. 

Oletko sinä kokeillut bujoa? 

- Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti