Särkänniemen tapahtumarannassa on huikeat näkymät, mutta missä on leikkipuisto?

Särkänniemen tapahtumaranta

 Ehdimme vihdoin käydä tutkailemassa Santalahden rantapuiston aluetta. Vaikka maisemat olikin ihan mageet, niin täytyy todeta, että oli hienoinen pettymys, että alueella oli iso koirapuisto, muttei yhtään leikkipuistoa. Tämä siitä huolimatta, että sinne on rakennettu koripallokenttä, sekä tuotu hassuja legopalikan mallisia betoniporsaita.

Lehdissä aluetta on puhuttu nimellä Särkänniemen tapahtumaranta. Ajoimme siis Särkänniemen takana olevan tehdasalueen ohi pienelle rivitaloalueelle ja jätimme auton kadunvarteen. Tuntui hassulta, etten nähnyt siellä yhtäkään tienviittaa tapahtumapuistoon. Köpöttelimme ensin mäkeä alas poikkikatua rivitalojen välistä, mutta käännyimme takaisin, kun joka puolella oli "Yksityisalue"-kylttejä. Lopulta laskeuduimme rantaan tehdasalueen vieressä kulkevaa tietä, jossa oli tienviitta uimarannalle. 

Pieni hiekkainen kävelyreitti kulki nuolien rantaa. Kaksi nuorinta oli kanssamme ilman vaunuja, tai kantoliinaa ja jännitin vähän, jaksaako ne kävellä. 

santalahden rantapuisto

Jossain kohtaa kävelytie haarautui pieneen niemeen, jonne oli rakennettu puisia pieniä siltoja. Joku napsi huikaisevia selfieitä käsittämättömän kaunista taustaa vasten yhdellä niistä, enkä ihmettele yhtään, että hän valitsi sen kuvauspaikaksi. 

Kun pääsimme koirapuistolle, lapset oli silmin nähden pettyneitä, ettei päässeet puikkelehtimaan itsekin koirien tunneleista. Moni päästi koiransa irti kävelytiellä ja koirat juoksivat rantaan niille rakennetulle koirien uimapaikalle. Jännitin hiukan, miten irti olevat koirat suhtautuu pieniin lapsiin, jotka tekee äkkinäisiä liikkeitä ja pitää ääntä, mutta hyvin hän se meni. 

Koirapuistolla huomasin, että sen vieressä oli pieni parkkipaikka, joten seuraavalla kertaa tiedämme jättää auton lähemmäs, tai sitten tulemme julkisilla. 

Santalahden rantapuisto, särkänniemen tapahtumapuisto

Sinisellä koripallokentällä kouluikäiset heittelivät koreja ja sen viereen oli jätetty muutama legopalikan mallinen betoniporsas, joilla lapset jaksoivat hetken kiipeillä. Muut legopalikkaporsaat oli kasattu isoksi keoksi. Ehkä niitä onkin tarkoitus käyttää tapahtuma-aikaan alueen rajauksessa.  

Aluetta reunusti kaareva harju ja kun sen päälle kiipesi, oli näkymä vielä astetta huikeampi. Löysimme vielä rannasta fantsun grillipaikan, jossa kelpaisi paistella makkaraa ja vaahtokarkkia. 

Santalahden rantapuisto

Särkänniemen tapahtumapuisto

Lapset oli silmän nähden uuvahtaneita paluumatkalla ja nappasimme muksut välillä syliin. Emme kiertäneet enää tehdasalueen kautta vaan huomasimme uimarannalta lähtevät puiset portaat, jota pitkin pääsimme lähemmäs autoa. 

Tapahtumarannassa oli kiva käydä, vaikka tietenkin sinne on saatava vielä leikkipuisto! 

- Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti