Ihana juureva unelmien hääpuku!


Vatsanpohjassa kupli. Avasin pienen ateljeen oven Puutarhakadulla ja katselin rekeillä käsittämättömän kauniita pellavaluomuksia ja silkkijakkuja. Tiesin heti, että haluaisin hääpukuni juuri sieltä! Kaisa Mäkelä otti mut niin lämpimästi vastaan Punainen rukki putiikissaan, etten unohda kohtaamistamme varmasti ikinä. 

Siinä vaiheessa olin ollut jo hieman kärsimätön hääpuvun metsästämisessä, sillä vaikka vieri vieressä nököttävien morsiuspukuliikkeiden valkoiset satiinimekot oli kyllä kauniita, niistä puuttui juurevuus ja lämpö. Mikään niistä ei tuntunut oikein omalta. 

Pellavataideteosten keskellä en kuitenkaan enää epäröinyt. Kaisa kuunteli tyttärensä kanssa toiveitani tarkkaan ja teki minulle unelmien hääpuvun mittojeni mukaan. Teetetty mekko ei ollut sen kalliimpi, kuin morsiusliikkeiden tylliunelmat. Joten se oli kaikin puolin ihan täydellinen puku! Juuri minulle tehty.

Omien häideni jälkeen halusin käyttää mekkoa vielä yksissä häissä. Tosin vieraana ollessani. Valkoisissa en tietenkään voinut toisen häihin lampsia, joten värjäsin mekon vihreäksi. Se oli ihana niinkin! 

Lopulta raskauksien myötä kehoni hieman muuttui ja luovuin mekosta hieman haikein mielin. Tuntui kuitenkin hyvältä, että mekko löysi uuden rakastavan kodin vain muutamassa tunnissa, kun annoin sen myyntiin Kaunotar ja Kulkuri second hand shoppiin. Oli ihanaa, ettei se jäänyt roikkumaan kaappiin, vaan sai tuottaa iloa jollekin muulle. Vaikka luovuin mekosta, tarina siitä ei häviä. 

<3 Riina

* Kiitos ihanasta kuvasta Miina A! <3 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti