Niin ihanan hidasta ruokaa ja arkee, mutta miten käy kun hoitovapaa päättyy...

On vain harvoja asioita, jotka saa mut kiljahtelemaan ruokakaupan lihaosastolla innosta. Yksi sellainen on luomukarjalanpaistilihat! Karjalanpaisti on ihanan hidasta, tuhtia, lempeää ja lämmittävää, siis todellista talviruokaa! Vaikka perinteisesti porkkanat ja sipulit lohkotaan reiluiksi paloiksi, niin oikeastaan en ole huomannut niiden koolla olevan kauheesti merkitystä. Valmistamiseen kannattaa varata kolmisen tuntia. Jos malttaa hieman, niin miksei kauemminkin. 

Tosin jaksan kyllä liian harvoin tehdä antaumuksella ruokaa. Arkiruokamme on kuin suoraan silkinpehmeen biisistä... "kanat uuniin, kanat uunista..." Eikä siinä... Ainakin se on melko stressitöntä ruuanlaittoa..

Kannatan kyllä hitaampaa tekemistä ihan kaikilla elämän osa-alueilla. Cittaslow-kaupungit, Slowfoodit, leppoistaminen ja tietty käsityöt on ihan lemppareita! Rakastamaani kasvivärjäysprosessiinkin menee kaikkineen helposti kolme päivää.... niin.... En tiedä kehtaako tätä edes sanoa, mutta pandemian mukanaan tullut super hidas elämänrytmi on ollu oikeesti kivaa. Museoita tietty kyll kaipaan valtavasti! 

Jännittää tosin vähän, kuinka hitaana arki tästä jatkuu, sillä kuopuksenkin hoitovapaa alkaa olla taputeltu. Pyrkimyksenä on tosin jatkaa leppoistamista sujuvasti hoitovapaankin jälkeen. Saa nähdä, koska alan selaan paniikissa työpaikkailmoituksia. HEH! 

- Riina 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti