Sijoitin karkkirahoja osakkeisiin ja näin kävi


Teen kaiken juuri niin, kuin ei pitäisi. Sijotan tunteella ja pieniä summia. En rahastoihin, vaan suoraan osakkeisiin. En juurikaan katsele yrityksien liikevaihtoa, mutta jos yritys täyttää vastuullisuusvaatimukseni se saattaa päästä salkkuuni. 

Sijoitan vain summia, joiden menettäminen ei olisi katastrofi. Osakesalkun heilahtelut ei hetkauta, sillä olisin tuhlannut samat rahat kuitenkin vaikka irtsikoihin. Sijoituskirjoissa lukee isolla, ettei kannata sijoittaa 200€ pienempiä summia kerralla. En todellakaan ole noudattanut sitä neuvoa. Olen ollut hoitovapaalla viimeiset kaksi vuotta. Kertasijoitukseni on ollut muutamia kymppejä, ehkä maksimissaan viiskybää. 
                  
Ei karkkirahoilla sijoittaminen onnistuisi, jos osakkeiden säilytyksestä menisi kuukausimaksua. Nornetissä säilytyspalkkiota ei oteta, mutta osakkeiden kaupankäynnistä peritään palkkio. Kaksi ensimmäistä kuukautta kaupankäyntipalkkio on 3€ ja sen jälkeen se määräytyy kauppojen määrän mukaan. En oikeastaan mieti kauheesti kaupankäyntipalkkiota. Se on, kuin se kaupan paperikassin hinta, joka on vaan pakko ostaa, jos jätti oman kestokassin kotiin. Sijoituskirjat neuvoo, että kaupankäyntipalkkio saisi olla vain muutaman prosentin sijoitettavasta summasta. Noh... En noudata kirjoja siinäkään. Mulle se on vaan välttämätön osa sijoittamista. Kulu, mikä tulee vääjäämättä. En harmittele, laske tai kauhistele.  

               


Tällä hetkellä salkun tilastot näyttää varsin kivalta ja tuottoa on tullut melko hurjasti enemmän, kuin sijoituskirjojen esittämä normaali 8% tuotto-odotus. Tosin.... Osakkeiden arvo voi milloin vain laskea, kuin lehmän häntä. Koska kyse on karkkirahoista, niin se ei haittaa. 

Karkkiraha-sijoittaminen on aika lempeä reitti harjoitella sijoittamista, sillä mulla ei ole mitään menetettävää. Samaan aikaan olen yrittänyt epätoivoisesti laittaa muutaman kolikon myös säästötilille. Varapuskuri on aika säälittävä, mutta pystymme maksamaan ainakin takuuvuokran, jos löydämme jonkun kivan asunnon. 

- Riina 

2 kommenttia:

  1. Jos sijoittaisin, niin toimisin aivan samalla tavalla kuin sinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Tosin tälläi ei kuulemma kannata sijottaa. Kiva tosin kuulla, et joku muukin tekis näin, niin en oo ainoo mustalammas. :D Kiva kun luit. <3

      Poista