Asioita, joita omistan vain yhden.

 

Haluan, että jokaisella omistamallani tavaralla on jokin selkeä funktio. Pyrin siihen, että saavutan jonkinlaisen loksahduspisteen, jolloin tavaroiden lukumäärä olisi juuri sopiva. Monesti se tarkoittaa sitä, että omistan kyseistä tavaraa vain yhden. 

1. Omistan vain yhdet rintaliivit. Jos tarkkoja ollaan, kyseessä on todella minimalistiset kolmioliivit, jotka pienirintaiselle, kuten minäkin, on hyvin toimiva ratkaisu. En tarvitse rinnoilleni tukea ja suurimman osan ajasta olenkin ihan ilman liivejä. On kuitenkin kiva omistaa yhdet, jos tulee vaikka jokin lääkärikäynti, tai muuten haluan pukeutua siten, ettei rinnat kuulla ihan niin paljon paidan läpi. Arkena tosin sillä seikalla ei ole juurikaan väljä. Free the nipple! 


2. Omistan vain yhden sormuksen. En todellakaan ole mikään koruihminen, mutta täytyy myöntää, että pidän vihkisormuksestani. 

3. Ostan vain yhden kerän lankaa kerrallaan. Rakastan neulomista, mutta en halua, että käsityömateriaaleja tulvii kaapeissa. Ostamalla vain yhden kerän kerrallaan, pystyn satsaamaan myös eettisiin lankoihin helpommin. Neulomisesta tulee myös nautinnollisempaa. Neulon hitaammin, kun tiedän, ettei kaapissa ole enempää lankaa. Neulominen on lempi meditointimenetelmäni. 
4. Mulla on vain yksi olkalaukku. Todellisuudessa pöllin sen mieheltäni.... Vanha ja kulunut on kauneinta, mitä tiedän ja koska mieheni ei juurikaan käyttänyt karttalaukkuaan, tietenkin omin sen itselleni. 

5. Kaapissani on vain yksi talvitakki. Löysin ihanan ruskean Joutsenen untuvatakin joitain vuosia sitten kirpparilta. 

6. Mulla on myös vain yksi välikausi/kesätakki. Löysin kivan takin Varustelekasta. 

7. Omistan kutakin kenkämallia vain yhdet. Omistan vain yhdet saappaat, yhdet lenkkarit ja yhdet korkeakorkoiset saapikkaat. Viimeksi mainitut on tosin äitini vanhat 70-luvulta. Ne kengät on ehdottomasti tunne-esine, mutta olen käyttänyt niitä muutamissa juhlissa. Tunnustan, etten tällä hetkellä omista talvikenkiä. En vain ole löytänyt niitä oikeita. HRRR! 

8. Omistamme vain yhden kattilan. Yhden kattilan omistaminen isossa lapsiperheessä vaatii joskus hieman suunnitelmallisuutta. Kattila on tosin hyvin monikäyttöinen muutenkin, sillä teen taikinatkin siinä. 

9. Meillä on vain yksi paistinpannu, joka hyvällä säkällä kestää ikuisesti. Valurauta <3 

10. Myös monia muita keittiötarvikkeita omistamme vain yhden. Meillä on esimerkiksi vain yhdet keittiösakset, yksi kauha, yksi paistinlasta, yksi teesihti ja yksi mortteli. 

Olen huomannut, että kun asioita on vain yksi, siitä pitää myöskin parempaa huolta. 

- Riina 

2 kommenttia:

  1. Minimalismi-postauksiasi on kiva käydä lukemassa, nyt perkaan tavaroitani ja aion radikaalisti vähentää niiden määrää. Kun tavaraa on liikaa, en löydä tarvitsemaani ja siivoaminen on hankalampaa. Kierrätys- ja kässäihmisenä en pyri minimalismiin, mutta haluan arjesta sujuvampaa. Karsiminen on yllättävän rankkaa työtä, varsinkin kun jaan tavarat eteenpäin vastuullisesti enkä heitä roskiin. Kaikki käyttökelpoinen menee roskalavaryhmän kautta eteenpäin, kovin nopeaa hommaa tämä ei kyllä ole. Nyt yli 100 tavaraa poistunut uusiin koteihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että karsit tavaroitasi vastuullisesti! :) On ihan totta, että karsiminen vaatii enemmän aikaa ja resursseja, kun sen koittaa tehdä fiksusti. Taloyhtiössämme on onneksi kierrätyshuone, jonka kautta tavarat on löytäneet uuden kodin melko vaivattomasti. Hienosti olet kuitenkin saanut jo tavaraa kiertoon ja kiva, kun kävit lukemassa <3

      Poista