Lapsiperheen pieni koti

Lapsiperheen pieni koti

lapsiperheen pieni asunto

Isot asunnot kuulemma viedään käsistä, mainosti Ilta-Sanomat.   

Meidän 6 hengen lapsiperheemme on asunut pienessä 56m2 kodissa jo 9 vuotta ja neliöt on kyllä riittäneet silti todella hyvin....Siis siitäkin huolimatta, että teemme töitä kotona. 

Tilastokeskuksen mukaan Suomalaisten asuinpinta-ala henkeä kohti oli vuonna 2019 keskimäärin 41,0 m². Olemmekin kansa, joka asuu väljemmin, kuin suurin osa maapallon väestöstä. Se tuntuu sikamaiselta siinäkin mielessä, että asuntojen lämmittämiseen menee näillä leveysasteilla niin paljon energiaa.  

"You don`t need more space. you need less stuff... "


Meille asunnon pinta-alalla tuntuu kuitenkin olevan hyvin vähän merkitystä. Tärkeämpää on se, että huoneita pystyy hyödyntämään mahdollisimman monipuolisesti. Kirjoitan tätä tekstiä keittiössä ja olemme juuri pedanneet perhepedin pois olohuoneesta, jossa nukuimme kahden pienimmän lapsen kanssa. Lapsiperheen pieni koti vaatii hieman kekselijäisyyttä. 

On ihanaa, että lasten arki on lempeää ja sujuvaa. Täällä Kalevassa on kaikki lähellä; koulut, metsät ja Hämeenkatukin. 

Olemme luopuneet turhista huonekalusta ja saaneet enemmän tilaa elämälle. Karsimme esimerkiksi parisängyn, sillä miksi vain öisin tarvittavan huonekalun pitäisi viedä niin paljon tilaa? Nukumme olohuoneessa, joten nyt mahdumme joogaamaan vaikka koko perhe samaan aikaan, kun patjat on rullattu päivisin sivuun. 

Vaikka lapsiperheemme asunnossa on vähän neliöitä ja paljon ihmisiä, niin en koe, että kotimme olisi mitenkään ahdas. Täällä on vieläkin hukkaneliöitä. Mahtuisimme siis vaikka pienempäänkin. Myönnän silti, että huoneiden määrä helpottaa elämää kummasti. Meillä 56m2 mahtuu 3h + K ja se on kyllä luksusta. 

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti