Multaterapiaa, kun valo ei riitä.Päätin helliä itseäni multaterapialla ja se lohduttaa varsinkin, kun kevät näyttää olevan koronan suhteen taas tiukka. Oon kyllä hieman jo myöhässä, mutta toisaalta kerrostalossa kasvukautta voi keinovalon alla jatkaa vaikka jouluun asti. 

Silloin kun kasveja kasvattaa sisällä, voi melko huoletta kokeilla istuttaa kaupasta ostetuista kasviksista kaivettuja siemeniäkin. Ulos niitä ei voi kuitenkaan istuttaa, sillä niiden mukana saattaa tulla tuholaisia, jotka voivat levitä luontoon. Ostosiemenistä kasvatetuista kasviksista voi omaan käyttöön ottaa siemeniä talteen ja istuttaa ne sitten ensi vuonna. 

Jos jotain erikoisempaa tekee mieli kokeilla, niin inspiroiva kirja on Mary Kuusiston Pihalla kasvaa pepino. Marysta on tehty myös loistava dokkari- Talo kukkivalla kalliolla. Toivon, että YLE näyttää sen tänäkin keväänä uusintana. Niin... ja tietenkin se ikisuosikki dokkari on ehdottomasti Eedenistä pohjoiseen. Jos nyt käy niin, ettei nämä mun istuttamat siemenet sitten itäisikään, niin aina voin turvautua Rekolan biodynaamisen tilan tummalehtisiin taimiin, joita saa joka kevät Tammelantorilta.

Jostain syystä pelkkä aurinko ei todellakaan riitä energiavarastojen täyteen pumppaamiseen. Valo tulee ihan liian nopeasti. On jotenkin nurin kurista, että pimeä vie mielen matalaksi, mutta huomaan matelevani pohjamudissa myös silloin, kun valoa vihdoin olisi saatavilla. 


 Areenassa on muuten julkastu Miki Liukkosen keskusteluohjelma ! Se jostain syystä vetosi ainakin muhun. Jotenkin sen melankolinen vire saa muistamaan taas sen, ettei siinä sinällään ole mitään väärää, tai pahaa. Oon itse tuntenut hieman huonoa omaatuntoa siitä, etten todellakaan jaksa olla koko ajan mikään ilonpisara. Mulla on silti kaikki ihan hyvin... Pitäis ehkä tunnustaa, että melankolia on ihan normaali osa Suomalaisten mielenmaisemaa, eikä sitä välttämättä tarvi häätää poiskaan. Tietenkin, jos möykky kasvaa liian suureksi, on aika varata aika psykologille, mutta tää normaali matalapaine on oikeastaan ihan ok. 

- Riina 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti