Tokaluokkalaisen minimalistinen vaatekaappi (8V)

 

Pieni ketunpoikasemme on mukavuudenhaluinen seikkailija. Hän tietää tarkkaan, mistä pitää. Kaikki vaatteet kaapissa on lempivaatteita. Niitä käytetään intensiivisesti ja korjataan, jos niihin tulee reikä. Monessa lemppari vaatteessa koot vain harmillisesti loppuu 128cm. Kohta ei enää ihanat ketunkorvahupparit ja dinosaurus t-paidat mahdu. Lapsuus kai loppuu, kun täyttää yhdeksän... Saa vinkata suloisia eettisesti tuotettuja lastenvaatteita isomassa koossa! 

Aamut on oikeesti helpompia, kun kaikki kaapissa olevat vaatteet on mieleisiä. Kaikki ovat tiivissä käytössä ja käyttökertoja tulee varmasti jokaiselle ainakin sata. 
Se, paljonko vaatteita lapsi tarvitsee riippuu tietenkin aika monestakin jutusta. Lapsen harrastukset, pyykinpesuvälit ja ylipäätään se millä tahdissa sitä pyykkiä tuppaa tulemaan, määrää myös vaatekaapin sisällön. Oikea määrä vaatteita löytyy aika lailla vain kokeilemalla. 

Pesukone pyörii meillä päivittäin, joten me emme tarvitse vaatteita kovin paljon. Kuivaavan pesukoneen ansiosta se, mitä tänään tungetaan koneeseen, on jo illalla kaapissa puhtaana. 

Aina on silti jotain, mikä on hankintalistalla, kuten vaikka poikaselle ainakin yhdet housut lisää. Tilasinkin ne tätä kirjoittaessa Weecosin verkkokaupasta. Shortsit leikkaan surutta rikkinäisitä housuista. Paikkaan toki housuja aina muutamaan otteeseen ennen teurastusta, mutta kun en enää viitsi, leikkaan ne shortseiksi. Leikkaan myös lahkeista liian pieneksi jääneet housut, jos ne kuitenkin ovat vyötäröltä sopivat. En huolittele shortsien lahkeidensuuta, mutta pesuista huolimatta ne ei ole lähteneet siltikään purkautumaan. Shortsit menee hyvin niin sisäliikuntatunneilla, kuin sitten kesällä helteessäkin. 

Sukat on lisääntynyt sitten viime vaatepostauksen jälkeen muutamilla. Kokemus on osottanut, että varasukkia pitää olla runsaasti mukana koulurepussa. 

Ajattelen että vähemmän on oikeasti enemmän lastenkin vaatekaapissa. Kun lapsen kasvaessa ei tarvitse enää ostaa miljoonaa ala-, ja yläosaa, niin kukkaro sallii myös eettisten valintojen tekemisen. Suurperheenkin pyykkivuori on hallittavissa, kun vaatteita ei ole määränsä enempää. Lapsilla on aina kaapissaan päällepantavaa, koska valitsemme sinne vain lempivaatteita. 


- Riina 

Ps. junakuvan ottamisesta on jo aika runsaasti aikaa. Toivon, että junaseikkaut silti jatkuu, kun korona helpottaa... Tokaluokkalaisen vaatekaappi 

Pitkähihaiset hupparit 3kpl
Lyhythihaiset paidat 2kpl
Pitkäthousut 3kpl
shortsit 4kpl
Uimahousut 1kpl
Bokserit 5pl
Sukat 7 kpl
Villasukat 2kpl


4 kommenttia:

  1. Ompelijoilta varmaan saa tilauksesta isommallekki ihania "lapsellisia" kuoseja (itelläki viis tirpukkaa joita en halua pukea johonki muottiin, kun haluavat väriä/kuoseja) toki ne kankaat ei välttämättä oo tuotettu ekologisesti/suomessa, mutta tehty on ainaki ja työllistetty pienyrittäjiä. Ja tällä mikä mulle ompelee niin hän tekee vaikka "vanhasta/kierrätetystä kankaasta/vaatteesta"....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Ihan totta ja voihan tosiaan kankaan ostaa myös itse, niin ehkä tietää sen alkuperästä enemmän, tai vaikka just vanhoista vaatteista/kankaista tehtyjä, niin se on toki ekologisempaa aina. Kiitos vinkista! :)

      Poista