Teini-ikäisen minimalistinen vaatekaappi

 

Esikoisen vaatekaappi on yhtä minimalistinen, kuin meidän muidenkin. Aamuisin ei mene aikaa vaatteiden valitsemiseen, sillä kaapissa on vain niitä lempivaatteita. 

Isot hupparit, rennot t-paidat ja lyhythihaiset mekot... Niistä koostuu koko vaatekaappi.

Mekkojen osto ajoitetaan yleensä juhlien kynnykselle. Valitsemme yleensä sellaisia mekkoja, joita voi juhlien jälkeen käyttää hyvin arjessakin. Jos luvassa on jotkin fiinimmät juhlat, vaikka häät, hankimme mekon yleensä käytettynä.  


Kuviin ei nyt tällä kertaa eksynyt housuja, mutta tällä hetkellä tytäreni omistaa vain Nosh merkin jegginssejä, joita voi käyttää hyvin liikuntatunnillakin. Housuja tarvitsee vähemmän, kun ne ovat monikäyttöisiä. 
 
Yritän valita tyttärenkin vaatekaappiin vaatteita, jotka olisi tehty mahdollimman eettisesti. Vaatteiden tarkoituksenmukaisuus on kuitenkin melkein yhtä tärkeä kriteeri. Vaatteen pitää olla mukava ja jos kaupasta ei löydy sopivaa, suuntaamme kirpparille. 

Sukat ovat mulla ja tyttärelläni yhteisiä. Ei siis tarvitse miettiä mihin vaatekappiin niitä tunkee, vain laitan sinne, mistä tuntuu puuttuvan. 

En nyt rupea erittelemään tähän alusvaatteiden määriä, mutta päälivaatteita teinillä on seuraavanlaistesti:

3 kpl huppareita
2 kpl hihattomia mekkoja 
2 kpl t-paitoja
4kpl jegginssejä 

Vähemmälläkin siis pärjää, kun vaatteet on mietitty alusta alkaen monikäyttöisiksi. 

- Riina 

2 kommenttia:

 1. Ekaksi ajattelin, että aika vähän ,kun vertaan omien teinien kaappeihin. Mutta, oikeastihan ne käyttävät useimmiten vaan niitä muutamia lempivaatteitaan ja muut on kaapin täytettä suurimman osan ajasta.
  Eli aika hyvä määrähän tuo oikeasti onkin. Ja ihana kun teinille löytynyt eettisistä vaatteista mieleisiä, sekään ei aina ole itsestäänselvyys.
  -kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Meidän teinille määrä on ihan riitttävä. Onneksi eettisten vaatteiden tarjontakin on lisääntynyt hurjasti ja yleensä tosiaan on helppo suosia niitä merkkejä ja malleja vuodesta toiseen, jotka tietää olevan juurikin kivoja ja tarkoituksenmukaisia. Kiva kun kävit lukemassa! :)

   Poista