Lapsiperheen minimalismi & tyhjä tila täyttyy aina.

Lapsiperheen minimalismi

Olen minimalisti, mutta meiltä ei löydy yhtäkään tyhjää hyllyä. Se ei välttämättä tarkoita sitä, että meillä olisi liikaa tavaraa,  vaan että asumme asunnossa, jossa on meille tilaa juuri sopivasti. 

Kaikki perheenjäsenemme ei tosin vähennä tavaroitaan samalla intensiteetillä, mutta minimalismi on ehdottomasti asia, jonka ansiosta asuntomme tuntuu juuri sopivan väljältä. Vaikka perhe on kasvanut, meillä ei ole ollut tarvetta vaihtaa isompaan, tai lisätä säilytyskalusteiden määrää. 

Olen luopunut tavaroista ja huonekaluista, joita emme tarvitse. Kaiken takana on tarve tehdä ison perheen arjesta mahdollisimman mutkatonta. 

Vaikka tykkään karsia omia henkilökohtaisia tavaroitani kovemmalla kädellä, niin en tietenkään vaadi mitään extreame minimalismia perheenjäseniltämme. Pidän tavarat, jotka helpottavat arkea, mutta karsin surutta sellaisia, jotka lisäisivät vain turhia toimintoja arkeemme. Vein näin ollen kierrätykseen esimerkiksi silitysraudan, mutta pidämme tietenkin mieluusti kuivaavan pesukoneemme. 

Kun jokin laite hajoaa, on se hyvä hetki kokeilla pärjäisikö ilmankin. Meillä ei ole muutamaan vuoteen ollut esimerkiksi leivänpaahdinta, tai vedenkeitintä. Tosin jälkimmäistä hieman kaipaan. Vedenkeitin vie kuulemma vähemmän sähköä, kuin liesi. En ostanut myöskään uutta hiustenkuivaajaa hajonneen tilalle, mutta ilmankin pärjää! 

30 päivän harkintalista on siitä hyvä, että ennen kuin ostan haluamani asian kaupasta, mulla on sopivasti aikaa myös tehdä sille tilaa kodissamme. Näin tasapaino säilyy! Tietenkin harkinta-aikana ehtii pohtimaan, haluanko, tai tarvitsenko ihan oikeasti ostoslistalleni kirjaamani asian. 

Elokuun ja koulujen alun lähestyessä on hieman normikuuta enemmän hankittavaa. Toisaalta nautin siitä, että karsin aika lailla joka kuukausi hieman enemmän tavaraa, kun kynnyksen yli tulee. Totuus on kuitenkin se, että varsinkin lapsiperheessä tyhjä tila täyttyy aina, mutta näin tavaroille on tilaa juuri sopivasti. 

<3 Riina 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti