Kauppa on henkilökohtainen varasto.

 Fumio Sasaki mainitsee Hyvästi tavaroille kirjassaan Daisuke Yosumista, jonka mielestä meidän tulisi ajatella kauppoja henkilökohtaisina varastoina. Hänen mukaansa kauppoja ei pitäisi ajatella liikkeinä, joista ostamme hyödykkeitä, vaan varastona, josta haemme sen, mitä kulloinkin tarvitsemme. 

Käytän itse lähes yksinomaan vain samoja ruoka-aineita, materiaaleja ja hygieniatuotteita. Myönnän, että pidän kyllä siitä, että kotonani on jonkinlaista puskuria näiden tarpeiden täyttämiseksi. Olen kuitenkin valmiiksi varmistanut ne kaupat, josta saan tarpeen tullen myös täydennystä. 

Kuitenkin selkeämmin henkilökohtaisen varaston mielleyhtymä näkyy lankojen kohdalla. Olen lopettanut lankojen hamstraamisen kaappeihin ja ostankin lankaa vain vyyhdin kerrallaan. Päädyin tähän ratkaisuun muutamastakin syystä: 
1. Haluan, että mulla on vain sen verran lankaa, mitä todella tarvitsen
2. haluan pystyä ostamaan eettisesti tuotettua lankaa, vaikka se maksaa hieman enemmän
3. Tilaa on rajallisesti, joten haluan täyttää sen vain asioilla, joita tarvitsen nyt, tai kohta. 

Kaupat vuokraavat valtavia halleja varastotilaa, josta löytyy miltein mitä vain ikinä voisimme kuvitella tarvitsevamme. Lähi Prismamme on auki ympäri vuorokauden, eli emme oikeasti tarvitsisi mitään "just in case" kamaa, sillä sitä on saatavilla vain 1,5km päässä kodistamme. Mun ei siis tarvitse hankkia nyt varastoon asioita, joita tarvitsemme ehkä ens vuonna, tai ensi kesänä, vaan kaikella todennäköisyydellä voin hankkia tavaran vasta sitten, kun oikeasti tarvitsen sitä. 

Myönnän silti, että tähän liittyy pieni varaus. Maailman tilanne ailahtelee ja toisinaan vessapaperin saatavuus voi olla arvaamatonta. HAH! Tiedän myös, että mussa elää pieni sisäinen varautuja, joka haaveilee siitä, että olisin osittain omavarainen ja kerran kaupassa käydessäni seuraavaa kauppareissua ei tarvitsisi tehdä viikkoihin. Niin kauan kuitenkin, kun lähikauppamme on ulko-oveltamme 20. askeleen päässä, on ihan hyvä idea ajatella kauppoja henkilökohtaisina varastoja. Taidankin siis pyytää, että lähikauppani ottaisi valikoimaansa lempi riisiäni, jotta mun ei tarvitsisi hankkia puskuria kotiin. 

-Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti