Kissanmaan leikkipuistot ( Majavapuisto ja Tapiolanpuisto)
Kävimme valloittamassa tänä kesänä kaksi Kissanmaan leikkipuistoa. Kalevasta Majavapuistoon on vain kivenheitto, eikä Tapiolanpuistokaan ole kovin kaukana. 

Hippoksenkadun ja Majavakadun välissä Tampereen Kissanmaalla tuuheat pensasaidat kätkee taakseen sympaattisen Majavapuiston. Se on kuin pieni salaisuus, jota ei heti ohi kävellessä edes huomaa. Puistossa on tilaa juosta, muutama pilviä hipova puu ja juuri tärkeimmät leikkivälineet: hiekkalaatikko, liukumäki, kiipeilyteline ja keinut.  

Sympaattisia on myös Majavapuistoa kiertävät rivitalot, jotka luo persoonallinen tuulahdus jostain viiskyt-kuuskyt luvulta. Rivitalojen pihoilta lapset juokentelivat puiston läpi ovelta toiselle. Varmasti aika idyllinen paikka asua ja vain kivenheitto Kalevan maauimalasta. 
Tapiolanpuisto löytyy Karhukadulta ison puistoalueen laitamilta. Puistossa on todella runsas leikkivälinevalikoima, joskaan esim puiston suurin kiipeily-liukumäki-hässäkkä ei sovi ihan pienille. Puistosta löytyy kuitenkin sen lisäksi ainakin tavallisia keinuja, rengaskeinu, jousikeinuja, auto, pieni liukumäki, sekä tietty hiekkalaatikko.

Kotimatkalla napattiin jäätelöt Kissanmaan K-marketista ja huokailtiin Hipposkylän puukerrostalojen kohdalla. Kaupunki purkaa sotien jälkeen rakennetuista kulttuurihistoriallisestikin merkittävistä puukerrostaloista seitsemän rakennusta ja Tampereen vuokra-asuntosäätiö rakentaa tilalle uusia. Vielä ei remontin alkamisesta ei näy merkkejä, vaikka asukkaat joutuivat muuttamaan pois jo toukokuussa. 

Ihan lähellä Tapiolanpuistoa, toisella puolen tietä Karhukadun varrella on Nallepuisto. Sinne ei vielä ehditty, mutta ehkä ensi kerralla. 

- Riina

Katso myös muut puisto postaukset: 

Saako päiväkodin pihassa leikkiä?

Kalevankiven Puistikko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti