Selvitän ajatukseni neulomalla
Rakastan sitä, kuinka neuloessa mieleen nousee unelmia ja ideoita.  Hyvin usein myös ongelmat ratkee puikkoja heilutellen. 

Varustauduin usein neuloessani puikkojen ja langan lisäksi muistiviholla ja kynällä. Neulominen nostaa pintaan yllättäviäkin juttuja. Kun mieleeni tulee jokin ajatus, kirjoitan sen ylös siltikin, vaikka se tuntuisikin kuinka nololta, tai hölmöltä. 

 Se on kuin unipäiväkirja, joka tekee samalla tilaa aivoissani. Kun päässäni pyörivän ajatuksen kirjoittaa paperille, niistä on turvallista irrottaa. Ne ovat säilössä nyt vihossa, eikä katoa. Kirjoittaminen vähentääkin neulomisen ohella mm. stressiä. 

Joskus neuloessa nousee mieleen kaikki tekemättömät asiat. Ne saattavat tuntua epämääräiseltä möykyltä, enkä tiedä edes mistä aloittaa. Kirjoittamalla ne ylös, sotku näyttää avautuvan, eikä ne enää vie tilaa mielessäni. 

Otan myös aikaa unelmoinnille. Neulon ja selkeytän haaveitani silmukka silmukalta. Kirkastan tavotteitani niin, kuin ne olisi jo käsin kosketeltavia. 

Toisinaan hartioita painaa jokin selvittämätön asia, tai huoli. Koitan muotoilla ongelman kysymykseksi ja annan silmukoiden nostaa ratkaisuja. Muistan lukeneeni keksijästä, joka ongelman kohdatessaan sammutti huoneesta valot ja istui pilkkopimeässä antaen alitajunnan nostaa ratkaisuja ongelmaan. Jos jotain tuli mieleen, hän sytytti lampun ja kirjoitti ajatuksen ylös. Välillä täydellinen ratkaisu tuli heti, mutta toisinaan se vaati pidempää pimeessä istumista. Mielemme kuitenkin kätkee uskomattomia salaisuuksia ja kokemukseni mukaan neulominen nostaa niitä ihmeellisesti esiin. 

Tietenkin neulominen sopii myös meditoimiseen ja mantroihin! Oonkin kirjoittanut siitä jo aiemmin blogiini :) 
 
- RiinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti