Oon minimalisti vain, koska se on trendikästä... tai siis....

 niin.... Kyllähän sitä voisi miettiä, onko minimalismi vain tapa hakea huomiota tämän kaiken kulutusjuhlan keskellä?  Kun en kerta voi ostaa Teslaa, olen minimalisti, joka parsii sukkansakin. En saa somepisteitä kuluttamisesta, niin otan sitten ekopisteet. Paitsi että niissäkin on tietenkin vajetta, sillä en voi päheillä kasvissyönnillä. Rakastan liikaa meetvurstia!

Minimalismi ja pieni koti antaa kuitenkin hieman kättäpidempää hiilijalanjäljen mittaamisessa. Ehkä ne kompensoi sekasyöntiäni. Tosin jos lopettaisin lihansyönnin, pääsisin henkilökohtaisissa hiilipäästöissä alle 2000 kilon. Olisihan se päheetä. Saisiko sillä taivaspaikan? 

En itseasiassa tiedä, haittaako trendien seuraaminen oikeasti, jos kuitenkin siinä sivussa ympäristökin kiittää. Minimalismiblogit ja minimalismista kertovat youtubekanavat ovat kokeneet räjähdyksellisen lisääntymisen. Mietin vaan mikäköhän on seuraava trendi, kun minimalismista tulee liian yleistä. Olisiko se jokin varautumiseen ja selvitymiseen liittyvä juttu? Joku omaivaraisuusasteen kasvattaminen ehkä?  

Oon keväästä asti katsellut instagramin kuvavirtaa kuusenkerkkäsiirapeista-rouskuihin. Kuinka ihmiset hilloaa, kuivaa, mehustaa, ja säilöö kaikkea, mitä vaan paljain käsin saa riivittyä metsästä, parvekkeelta, tai viljelypalstoilta. Itse tyydyn katselemaan upeita kuvia, jonka jälkeen pelaan The long darkkia viis tuntia putkeen miettien, kuinka ihmeessä ihmisillä on aikaa tehdä tota kaikkee. 

Eipä siinä. Tykkään silti vietävästi kaikesta mihin saan kulutaa aikaani. <3

-Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti